Składniki:
1 średni seler
1 puszka kukurydzy
kilka plastrów ananasa (przy większym selerze może być cała puszka)
wędzona pierś lub udka z kurczaka
1/2 szkl. majonezu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, curry
Wykonanie:
Selera ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy kukurydzę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Ananasa oraz mięso kroimy na małe kawałki. Majonez mieszamy z czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i szczyptą curry. Polać całość i dokładnie wymieszać.
1 średni seler
kilka plastrów ananasa (przy większym selerze może być cała puszka)
wędzona pierś lub udka z kurczaka
1/2 szkl. majonezu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, curry
Wykonanie:
Selera ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy kukurydzę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Ananasa oraz mięso kroimy na małe kawałki. Majonez mieszamy z czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i szczyptą curry. Polać całość i dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz