Składniki:
- 1 bagietka
pokrojona na skos w kromki
- 2 papryki
czerwone
- 1 papryka
żółta
- 200 g sera
feta
- 2 ząbki
czosnku
- oliwa z
oliwek
- sól, pieprz
z młynka
- bazylia do
dekoracji
Sposób przygotowania:
Kromki bagietki ułóż na blasze, skrop odrobiną oliwy z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Wyjmij grzanki, gdy będą miały złocisty kolor. Papryki umyj, osusz papierowym ręcznikiem, ułóż na blasze, skrop oliwą. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 st. Piecz ok. 15-20min, do momentu, aż skórka lekko się przypiecze.
Upieczone papryki przełóż do miski i szczelnie owiń folią spożywczą. Pozostaw je na 20 min. Kiedy papryki ostygną, przekrój je na dwie części, wyjmij gniazda nasienne i delikatnie usuń skórkę.
Tak przygotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, dodaj drobno posiekany czosnek, pokruszony ser, dopraw solą i pieprzem. Paprykowy farsz układaj na ciepłych grzankach. Można zapiec. Udekoruj bazylią.
Kromki bagietki ułóż na blasze, skrop odrobiną oliwy z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Wyjmij grzanki, gdy będą miały złocisty kolor. Papryki umyj, osusz papierowym ręcznikiem, ułóż na blasze, skrop oliwą. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 st. Piecz ok. 15-20min, do momentu, aż skórka lekko się przypiecze.
Upieczone papryki przełóż do miski i szczelnie owiń folią spożywczą. Pozostaw je na 20 min. Kiedy papryki ostygną, przekrój je na dwie części, wyjmij gniazda nasienne i delikatnie usuń skórkę.
Tak przygotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, dodaj drobno posiekany czosnek, pokruszony ser, dopraw solą i pieprzem. Paprykowy farsz układaj na ciepłych grzankach. Można zapiec. Udekoruj bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz