Składniki:
- 1 bagietka
pokrojona na skos w kromki
- wędzona
makrela
- 2 łyżki
twarogowego serka (np.wiejski)
- sól, pieprz z młynka
- oliwa
Sposób przygotowania:
Kromki bagietki ułóż na blasze, skrop odrobiną oliwy z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Wyjmij grzanki, gdy będą miały złocisty kolor.
Kromki bagietki ułóż na blasze, skrop odrobiną oliwy z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Wyjmij grzanki, gdy będą miały złocisty kolor.
Z ryby usuń ości i zmiksuj.Wymieszaj
z serkiem twarogowym, dopraw solą i pieprzem.
Gotową pastę rozsmaruj na ciepłych grzankach. Można zapiec.
Gotową pastę rozsmaruj na ciepłych grzankach. Można zapiec.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz