Składniki:
2 duże jogurty greckie (450 g)
2 budynie śmietankowe
5 jajek
1 szkl. cukru
1/4 szkl. oleju
op. biszkoptów
puszka brzoskwiń lub innych owoców
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Białka ubijamy z cukrami na sztywno. Żółtka mieszkamy z olejem i budyniami, łączymy z jogurtami. Dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Brzoskwinie osączamy, kroimy w kawałki. Dodajemy do masy jogurtowej. Biszkopty układamy na dnie blaszki o wym. 24x35 cm., a następnie powoli wlewamy masę. Pieczemy ok. 50 minut w temp. do 170 st.
Smacznego :)
2 duże jogurty greckie (450 g)
2 budynie śmietankowe
5 jajek
1 szkl. cukru
1/4 szkl. oleju
op. biszkoptów
puszka brzoskwiń lub innych owoców
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Białka ubijamy z cukrami na sztywno. Żółtka mieszkamy z olejem i budyniami, łączymy z jogurtami. Dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Brzoskwinie osączamy, kroimy w kawałki. Dodajemy do masy jogurtowej. Biszkopty układamy na dnie blaszki o wym. 24x35 cm., a następnie powoli wlewamy masę. Pieczemy ok. 50 minut w temp. do 170 st.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz