Ciasto:
Wykonanie:
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, a na koniec mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i budyniem. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 st.
Krem:
Wykonanie:
Śmietanę ubijamy dodając cukier puder. Następnie dokładamy serki i do otrzymanej masy dodajemy posiekane cukierki.
Ciasto przekrawamy i przekładamy kremem. Polewamy je czekoladową polewą i posypujemy dwoma startymi cukierkami.
- 6 jajek
- 1 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 budyń czekoladowy
Wykonanie:
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, a na koniec mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i budyniem. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 st.
Krem:
- 500 ml śmietany 36% lub 30%
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 2 serki mascarpone
- 15 dag (ok.12 sztuk) cukierków michałków
Wykonanie:
Śmietanę ubijamy dodając cukier puder. Następnie dokładamy serki i do otrzymanej masy dodajemy posiekane cukierki.
Ciasto przekrawamy i przekładamy kremem. Polewamy je czekoladową polewą i posypujemy dwoma startymi cukierkami.
1 komentarz:
uwielbiam to ciasto,robie je po raz kolejny i zawsze szybko znika z talerza.
Prześlij komentarz