Składniki:
12 dużych pieczarek
200g boczku
ser żółty
ser pleśniowy
szczypiorek
2 duże cebule
Sposób przygotowania:
Pieczarki obrać i wykroić z nich nóżki. Na patelni podsmażyć drobno pokrojony boczek,
a następnie wrzucić do niego drobno posiekaną cebulę i wcześniej wycięte, również pokrojone nóżki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy farsz będzie już gotowy, nakładamy go do kapelusików pieczarek. Na całość nakładamy po plasterku sera pleśniowego i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfance w temperaturze 200 stopni przez ok. 20minut. Po wyjęciu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
12 dużych pieczarek
200g boczku
ser żółty
ser pleśniowy
szczypiorek
2 duże cebule
Sposób przygotowania:
Pieczarki obrać i wykroić z nich nóżki. Na patelni podsmażyć drobno pokrojony boczek,
a następnie wrzucić do niego drobno posiekaną cebulę i wcześniej wycięte, również pokrojone nóżki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy farsz będzie już gotowy, nakładamy go do kapelusików pieczarek. Na całość nakładamy po plasterku sera pleśniowego i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfance w temperaturze 200 stopni przez ok. 20minut. Po wyjęciu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz