Czas przygotowania: 20 min.
Składniki: 4 porcje
Składniki: 4 porcje
2 małe
chleby ciabatta lub bagietka
2 duże pomidory
2 ząbki czosnku
8 czarnych oliwek (niekoniecznie)
4 łyżki oliwy
8 listków bazylii
łyżeczka suszonego oregano
sól
pieprz
Wykonanie: Oliwki pokroić w kostkę, czosnek obrać drobno posiekać.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę. włożyć do miski, wymieszać z czosnkiem, oliwkami, bazylią, oregano i oliwą. Przyprawić solą i pieprzem.
Chleb podzielić na małe kromki, opiec w piekarniku. Gorący obłożyć farszem i od razu podawać. Można dodatkowo posypać drobno startym żółtym serem lub feta. I ponownie zapiec, będą jeszcze smaczniejsze.
2 duże pomidory
2 ząbki czosnku
8 czarnych oliwek (niekoniecznie)
4 łyżki oliwy
8 listków bazylii
łyżeczka suszonego oregano
sól
pieprz
Wykonanie: Oliwki pokroić w kostkę, czosnek obrać drobno posiekać.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę. włożyć do miski, wymieszać z czosnkiem, oliwkami, bazylią, oregano i oliwą. Przyprawić solą i pieprzem.
Chleb podzielić na małe kromki, opiec w piekarniku. Gorący obłożyć farszem i od razu podawać. Można dodatkowo posypać drobno startym żółtym serem lub feta. I ponownie zapiec, będą jeszcze smaczniejsze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz