Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
2 jajka
3 brzoskwinie pokrojone w kostkę
100 g mlecznej czekolady pokrojonej w drobną kostkę
cukier puder do posypania babeczek na wierzchu
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz pokrojone brzoskwinie i czekoladę. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jajka. Następnie zawartość obydwu misek łączymy ze sobą. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st. C. przez około 20 minut. Upieczone i wystudzone muffiny posypujemy po wierzchu cukrem pudrem.
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
2 jajka
3 brzoskwinie pokrojone w kostkę
100 g mlecznej czekolady pokrojonej w drobną kostkę
cukier puder do posypania babeczek na wierzchu
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz pokrojone brzoskwinie i czekoladę. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jajka. Następnie zawartość obydwu misek łączymy ze sobą. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st. C. przez około 20 minut. Upieczone i wystudzone muffiny posypujemy po wierzchu cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz