Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1/2 kg pieczarek
1 woreczek ryżu
1 puszka kukurydzy
1/2 słoiczka majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i obgotowujemy, odsączamy i przekładamy do miski. Sprawioną pierś kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem vegety. Po ugotowaniu kroimy w kostkę i dokładamy do pieczarek. W wodzie po kurczaku gotujemy ryż zgodnie z czasem na opakowaniu. Odsączamy, studzimy i wsypujemy do miski, kukurydzę odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i łączymy z majonezem. Wstawiamy do lodówki aby się schłodziła. Bardzo dobra.
Surową pierś można pokroić w kostkę, przyprawić i obsmażyć. Sałatka równie dobrze smakuje.
1 podwójna pierś z kurczaka
1/2 kg pieczarek
1 woreczek ryżu
1 puszka kukurydzy
1/2 słoiczka majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i obgotowujemy, odsączamy i przekładamy do miski. Sprawioną pierś kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem vegety. Po ugotowaniu kroimy w kostkę i dokładamy do pieczarek. W wodzie po kurczaku gotujemy ryż zgodnie z czasem na opakowaniu. Odsączamy, studzimy i wsypujemy do miski, kukurydzę odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i łączymy z majonezem. Wstawiamy do lodówki aby się schłodziła. Bardzo dobra.
Surową pierś można pokroić w kostkę, przyprawić i obsmażyć. Sałatka równie dobrze smakuje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz