- 6-7 szt. ugotowanych ziemniaków
- 4-5 szt. ogórków małosolnych
- 1 duża dymka ze szczypiorem
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 ząbek czosnku
- świeżo mielony pieprz
- sól
1. Ugotowane, wystudzone ziemniaki pokroić w dosyć dużą
kostkę.
2. Ogórki
małosolne lub kiszone też pokroić w kostkę, nieco mniejszą
niż ziemniaki.
3. Pokroić drobno dymkę, szczypior, wcisnąć czosnek i składniki delikatnie wymieszać.
4. Następnie
dodać jogurt, majonez, musztardę, do smaku mielonego pieprzu i soli.
5. Sałatkę zostawiać na około godzinę w lodówce aby smaki
się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz