Składniki:
- ·1/3 młodej kapusty
- ·1/2 ogórka wężowego lub 2-3 gruntowe
- ·1 dymka ze szczypiorkiem
- ·1 łyżka oleju
- ·2 łyżki octu
- ·1/2 łyżki cukru
- ·sól, pieprz
Wykonanie
1. Młodą kapustę drobno szatkuję,
przekładam do miski
i doprawiam cukrem, solą
i pieprzem, dodaję też oleju, ocet i dokładnie mieszam.
i doprawiam cukrem, solą
i pieprzem, dodaję też oleju, ocet i dokładnie mieszam.
2. Następnie ogórka, ja nie obrałam ze
skórki, kroję w pół plasterki i dodaję go do kapusty.
3. W kostkę kroję dymkę i szatkuję
szczypior, dodaję je do surówki, mieszam i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz