Składniki:
1/2 kg mielonego mięsa
1 namoczona w wodzie bułka kajzerka
1 jajko
przyprawy (sól, pieprz)
20 dag pieczarek ugotować i drobniutko pokroić lub zmielić
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć i podsmażyć. Usmażyć około 10 cienkich naleśników (jak na krokiety), nakładać farsz i zawijać. Układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Przygotować sos pomidorowy z 3 łyżek koncentratu pomidorowego, 3/4 szkl. śmietany i 2 płaskich łyżek mąki. Sos doprawić solą, pieprzem i odrobiną imbiru. Zagotować (na małym ogniu i mieszać), a następnie polać nim naleśniki. Żółty ser zetrzeć na grubych oczkach, posypać naleśniki i zapiekać pod przykryciem około 20 minut. Przed podaniem polać sosem czosnkowym lub innym ostrym.
1/2 kg mielonego mięsa
1 namoczona w wodzie bułka kajzerka
1 jajko
przyprawy (sól, pieprz)
20 dag pieczarek ugotować i drobniutko pokroić lub zmielić
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć i podsmażyć. Usmażyć około 10 cienkich naleśników (jak na krokiety), nakładać farsz i zawijać. Układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Przygotować sos pomidorowy z 3 łyżek koncentratu pomidorowego, 3/4 szkl. śmietany i 2 płaskich łyżek mąki. Sos doprawić solą, pieprzem i odrobiną imbiru. Zagotować (na małym ogniu i mieszać), a następnie polać nim naleśniki. Żółty ser zetrzeć na grubych oczkach, posypać naleśniki i zapiekać pod przykryciem około 20 minut. Przed podaniem polać sosem czosnkowym lub innym ostrym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz