Czas
przygotowania: 20 minut
Czas
zapiekania: 5 minut
Ilość porcji:
8
Składniki:
8 kromek chleba tostowego,
8 plasterków szynki lub innej wędliny
8 małych surowych pieczarek,
8 plastrów żółtego sera,
słodka papryka w proszku
ketchup
Inne dodatki:
opcjonalnie: 1 /2 papryki, 1 pomidor, ogórek konserwowy lub kwaszony, podsmażone pieczarki, ulubione zioła itp.
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Chleb tostowy posmarować ketchupem, następnie posypać porcją pieczarek, wyłożyć pokrojoną w cienkie
paski wędlinę, paseczki papryki, przykryć pokrojonym w paski serem, jeśli macie ser w kawałku zetrzyjcie jak pieczarki na tarce o grubych oczkach, posypcie nim tosty, ser poprószyć szczyptą
czerwonej papryki i zapiekać w nagrzanym do 180’C piekarniku ok. 5 min aż ser
się zrumieni. Gotowe tosty polać ketchupem lub sosem jogurtowym z ogórkiem lub czosnkowym. Pyszne tosty na kolację. Mniam, mniam. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz