Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 4 jajka
- 25 dag masła lub margaryny
- 2 szklanki cukru
- 4-5 łyżek kakao
- 50 ml wytrawnego alkoholu
- pół szklanki wody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- dowolne bakalie
Wykonanie:
Zagotować masło lub margarynę z cukrem (uwaga, żeby nie wykipiało), dodać kakao oraz wodę i ponownie zagotować. Odlać pół szklanki masy, a pozostałą oziębić i przełożyć do miski, wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenie, dodać żółtka i bakalie. Wymieszać. Dodać alkohol i pianę z białek. Ostrożnie wymieszać. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 45 min. Ostudzić w blaszce, polać masą, która odlaliśmy. Życzę smacznego :):)
Zagotować masło lub margarynę z cukrem (uwaga, żeby nie wykipiało), dodać kakao oraz wodę i ponownie zagotować. Odlać pół szklanki masy, a pozostałą oziębić i przełożyć do miski, wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenie, dodać żółtka i bakalie. Wymieszać. Dodać alkohol i pianę z białek. Ostrożnie wymieszać. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 45 min. Ostudzić w blaszce, polać masą, która odlaliśmy. Życzę smacznego :):)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz