Składniki:
ok. 500 g malin
100 ml miodu
sok z 1 cytryny
kawałek imbiru ( wielkości trzech kciuków)
Wykonanie:
Imbir kroimy na plasterki, wkładamy do szklanki, posypujemy cukrem, mieszamy, i czekamy aż puści sok w ciepłym miejscu. Trwa to ok. pół godziny i uzyskujemy pół szklanki soku imbirowego. Ugniatamy maliny, na gładką masę (ja używałam blendera). Dodajemy sok z imbiru, miód i sok
z cytryny. Dokładnie mieszamy. Maliny i imbir genialnie rozgrzewają!
Syrop trzymamy w lodówce do 7-14 dni.
ok. 500 g malin
100 ml miodu
sok z 1 cytryny
kawałek imbiru ( wielkości trzech kciuków)
Wykonanie:
Imbir kroimy na plasterki, wkładamy do szklanki, posypujemy cukrem, mieszamy, i czekamy aż puści sok w ciepłym miejscu. Trwa to ok. pół godziny i uzyskujemy pół szklanki soku imbirowego. Ugniatamy maliny, na gładką masę (ja używałam blendera). Dodajemy sok z imbiru, miód i sok
z cytryny. Dokładnie mieszamy. Maliny i imbir genialnie rozgrzewają!
Syrop trzymamy w lodówce do 7-14 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz