Przygotowanie ogórków jest bardzo proste. Polecam :). Na zimę do kanapek jak znalazł. Chrupiący, słodko-kwaśny.
Składniki  na około 2 - 2 i 1/2 kg ogórków - świeżych kwaszeniaków ze skórką

Zalewa

Zalewa
- 1 litr wody
 - 1 i 1/2 szklanki cukru
 - 1 szklanka octu
 - 2 łyżki soli
 - 2 łyżki miodu
 - 1/2 dużej łyżki kurkumy
 - 1 cebula
 
Składniki zalewy zagotować, do wrzącej zalewy wrzucić przekrojoną na cztery, średniej wielkości cebulę. Zalewę przestudzić.
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania
Przygotować około 10 słoików półlitrowych. 
Na dno słoików włożyć: 




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz