Składniki:
50 dag kapusty kwaszonej
20 dag grochu
cebula
ziele angielskie
liście laurowe
cząber
pieprz, sól
Wykonanie:
Groch umyć i namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnego dnia ugotować go w tej samej wodzie. Kapustę drobno pokroić, zalać wodą, włożyć przyprawy i gotować w odkrytym naczyniu przez 30 min. Cebulkę podsmażamy i dodajemy do kapusty. Dusimy ją jeszcze pod przykryciem przez 20 min. Groch przetrzeć przez sito na piure, wymieszać z kapustą i doprawić cząbrem.
50 dag kapusty kwaszonej
20 dag grochu
cebula
ziele angielskie
liście laurowe
cząber
pieprz, sól
Wykonanie:
Groch umyć i namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnego dnia ugotować go w tej samej wodzie. Kapustę drobno pokroić, zalać wodą, włożyć przyprawy i gotować w odkrytym naczyniu przez 30 min. Cebulkę podsmażamy i dodajemy do kapusty. Dusimy ją jeszcze pod przykryciem przez 20 min. Groch przetrzeć przez sito na piure, wymieszać z kapustą i doprawić cząbrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz