Składniki:
80 dag kapusty kiszonej
3 dag suszonych grzybów
marchew
4 łyżki oleju
łyżka mąki
cebula
cukier, pieprz, sól
Wykonanie:
Kapustę odciskamy i kroimy. Grzyby myjemy, namaczamy w letniej przegotowanej wodzie, gotujemy z dodatkiem marchewki. Kapustę zalewamy wywarem z grzybów i gotujemy początkowo w odkrytym garnku na dużym ogniu, a potem już pod przykryciem na małym. Z połowy oleju i mąki zrobić jasnobrązową zasmażkę i dodać do kapusty. Wkładamy też posiekane trzonki grzybów. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Kilka kapeluszy grzybów można obtoczyć w mące, zrumienić na oleju i obłożyć nimi kapustę na wierzchu.
80 dag kapusty kiszonej
3 dag suszonych grzybów
marchew
4 łyżki oleju
łyżka mąki
cebula
cukier, pieprz, sól
Wykonanie:
Kapustę odciskamy i kroimy. Grzyby myjemy, namaczamy w letniej przegotowanej wodzie, gotujemy z dodatkiem marchewki. Kapustę zalewamy wywarem z grzybów i gotujemy początkowo w odkrytym garnku na dużym ogniu, a potem już pod przykryciem na małym. Z połowy oleju i mąki zrobić jasnobrązową zasmażkę i dodać do kapusty. Wkładamy też posiekane trzonki grzybów. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Kilka kapeluszy grzybów można obtoczyć w mące, zrumienić na oleju i obłożyć nimi kapustę na wierzchu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz