Szybka przekąska. Czas wykonania 30 min.
Składniki na ciasto naleśnikowe
1. Mąkę zmiksować z piwem, jajkami, sokiem i skórką z cytryny, koperkiem i solą. Odstawić na 30 min. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć cienkie naleśniki.
2. Serek wymieszać z chrzanem, z kilkoma kroplami soku z cytryny oraz pieprzem. Posmarować naleśniki, obłożyć plasterkami łososia. Zwinąć w rulony.
3. Ruloniki owinąć w folię spożywczą lub aluminiową i włożyć na 15 - 20 min do lodówki. Następnie odwinąć i pokroić ukośnie ostrym nożem w grube plastry. I gotowe :)
Składniki na ciasto naleśnikowe
- 1 szkl. mąki
- 1 szkl. piwa
- 2 -3 jajka
- sok i skórka otarta z cytryny
- 5 łyżek koperku lub natki pietruszki
- 1/3 łyżeczki soli
- 150g łososia wędzonego w plastrach
- 25 dag serka kremowego
- sok z cytryny (kilka kropel)
- 1 łyżka chrzanu
- pieprz, najlepiej biały
- olej do smażenia naleśników
1. Mąkę zmiksować z piwem, jajkami, sokiem i skórką z cytryny, koperkiem i solą. Odstawić na 30 min. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć cienkie naleśniki.
2. Serek wymieszać z chrzanem, z kilkoma kroplami soku z cytryny oraz pieprzem. Posmarować naleśniki, obłożyć plasterkami łososia. Zwinąć w rulony.
3. Ruloniki owinąć w folię spożywczą lub aluminiową i włożyć na 15 - 20 min do lodówki. Następnie odwinąć i pokroić ukośnie ostrym nożem w grube plastry. I gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz